Načelnik Samir Kamenajković posjetio JU BKC Živinice

Povodom sumiranja aktivnosti i rezultat postignutih u protekloj godini Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima,

Povodom sumiranja aktivnosti i rezultat postignutih u protekloj godini Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio Bosanski kulturni centar Živinice.

Posjetu BKC – u Načelnik je iskoristio kao priliku da sa direktorom Elmirom Krivalićem kroz razgovor napravi rezime postignutog za prošlu godinu, te šta je neophodno uraditi u tekućoj godini za još kvalitetniji rad navedene ustanove.

Za Bosanski kulturni centar Živinice iz Budžeta Općine Živinice za 2018. godinu je izdvojeno oko 30.000,00 KM. Navedena novčana sredstva su utrošena na zamjenu stolarije, rekonstrukciju mokrog čvora, te za projekat kino bašte.

U Budžetu Općine Živinice za 2019. godinu su po prvi put planirana sredstva za razvoj kulture.

Značaj ovakve ustanove je neupitan u kulturnom odnosu našeg društva. Ustanova koja ima zadatak izgradnje kulturnog profila građana Općine Živinice.

Uspješno izvršen zadatak za prošlu godinu ogleda se u činjenici da se u BKC – u Živinice organizvalo više od 100 kulturnih događaja.

Općinski načelnik je ovom prilikom posebno istakao značaj saradnje između svih javnih ustanova kao jedinog način kroz koji se može ostvariti prosperitet naše lokalne zajednice.

“Posjetili smo Bosanski kulturni centar, zapravo naš nacionalni kulturni centar.
U razgovoru sa direktorom Elmirom Krivalićem, te nakon analize izvještaja cjelokupnog rada iz prošle godine vidimo jedan izuzetan pomak. Dakle, izuzetan prosperitet kada je u pitanju kulturni život u Općini Živinice. Sa zadovoljstvom mogu kazati da je za više od godinu dana ova ustanova organizovala preko 100 kulturnih događaja, da li u svojim prostorijma ili izvan nje. Mi moramo raditi na temama koje su bitne za naše građane, kako za najmlađe, tako i za najstarije. Kroz rad BKC – a najmlađima je pružena mogućnost edukacije kroz različite oblasti, kao što je škola glume i baleta. Uglavnom, svojim djelovanjem se ova ustanova fokusirala na ono što je najvažnije, a to je buđenje nacionalne kulture kod naših građana. Ja ovom prilikom čestitam Direktoru, koji je svo svoje znanje, umijeće, ali i veliki trud uložio u postizanje ovako kvalitetnih rezultata. Smatram da je BKC Živinice trenutno trend i stvara dobar brend kada je u pitanju sama kultura na nivou Tuzlanskog kantona, ali i kompletne regije. Zbog toga možemo biti ponosni na ovog čovjeka, što je u ovako kratkom vremenskom intervalu pokazao da možemo uz zajedničku saradnju napraviti jednu dobru sinergiju i podići kulturu na viši nivo. Građanima se zahvaljujem što su nas pratili i prisustvovali svim kulturnim događajima koji su se dešavali u prošloj godini. Nadam se da ćemo uz ovakvu saradnju u budućnosti uspjeti napraviti ono štoje najvažnije, a to je kulturni iskorak u Općini Živinice”, rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

“Mi još uvijek analiziramo šta je ono što se događalo u protekloj godini, tako da smo kroz mnoge stvari imali priliku da vidimo veliku podršku od načelnika Samira Kamenjakovićaje, a koja nije izostajala tokom cijele godine. Podržao je sve manifestacija iz oblasti kulture. I evo, kao šlag na tortu je Načelnikova današnja posjeta. Cilj je da obiđemo odrađene infrastrukturne radove u proteklom vremenu, ali i da se prisjetimo lijepih momenata u Bosanskom kulturnom centru Živinice. Kada kažem lijepih momenata, prvenstveno mislim na manifestacije koje su bile od značaja za Općinu Živinice i za njeno građanstvo”, rekao je direktor BKC-a Živinice Elmir Krivalić.