Počeli radovi na čišćenju kanala Toplice – Krivače

Jučer, 20.02.2019. godine, počeli su radovi na realizaciji projekta “Čišćenje kanala Krivača – Toplice”. Tim povodom Općinski načelnik

Jučer, 20.02.2019. godine, počeli su radovi na realizaciji projekta “Čišćenje kanala Krivača – Toplice”. Tim povodom Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, izašao na teren kako bi izvođače radova na uveo u navedeni posao i zvanično proglasio početak radova.

Naime, po ovom projektu su počeli radovi na čišćenju kanala u dužini od 330 metara na potezu Toplice – Krivača, uz lokalnu cestu u Mjesnoj zajednici Svojat.

Novčana sredstva potrebna za realizaciju navedenog projekta u iznosu od 6.990,00 KM su izdvojena iz Budžeta Općine Živinice za 2019. godinu.

Izvođač radova je živinička firma “HIH”.

Zahvaljujući lijepom vremenu aktivnosti na realizaciji planiranih projekata širom Općine Živinice se nastavljaju. Raznovrsnost projekata koji se realizuju na našem području je argument za vodeću vlast Općine Živinice, na čelu sa Načelnikom Samirom Kamenjakovićem, koja insistira da sve oblasti ljudskog djelovanja budu na nivou više.