Počela izgradnja vodovodne mreže u Mjesnoj zajednici Tupković

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, povodom izgradnje vodovodne mreže u naselju Ćasuri posjetio Mjesnu

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, povodom izgradnje vodovodne mreže u naselju Ćasuri posjetio Mjesnu zajednicu Tupković.

Dakle, u naselju Ćasuri će se u narednom periodu raditi na izgradnji vodovoda, koji je od velike važnosti za stanovništvo ovog područja. Ovaj značajni projekat omogućit će mještanima, koji žive u visinskoj zoni, ovog naselja kvalitetnije vodosnabdijevanje.

Vrijednost projekta je 24.394,50 KM, a finsirat će se zajedničkim sredstvima Općine Živinice i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlankog kantona.
Izvođač radova na izgradnji vodovodne mreže je DOO “DŽEVKOMERC INŽINJERING” Zavidovići.

Protekla 2018. godina na Općini Živinice obilježena je velikom akcijom rješavanja problema vodosnabdijevanja, a da će se i u tekućoj godini staviti fokus na rješavanje vodosnabdijevanja Općine Živinice pokazatelj je upravo i navedeni projekat.

“Danas smo posjetili Ćasure, mjesto koje je jedno od najugroženijih kada je u pitanju vodosnabdijevanje na ovom području. S obzirom, da se nalazi u visinskoj zoni, mještani nisu imali normalno vodosnabdijevanje. Mi smo uspjeli obezbijediti 25.000,00 KM, kojima ćemo riješiti ovaj problem mještana u Ćasurima. Danas izvođača radova uvodimo u ovaj projekat, te određujemo trasu vodovoda. Svi imovinsko – pravni odnosi su u potpunosti riješeni, tu je i materijal koji je potreban za izvođenje, tako da je sve spremno za uspješnu izgradnju vodovoda u Ćasurima. Ovo je veoma značajan projekat kojim ćemo mještane zadržati u njihovim domovima na ovoj visinskoj zoni, gdje je zaista otežano vodosnabdijevanje. Mještani su mi predložili da u narednoj godini pokušamo obezbijediti sredstva za izradu bušotine koja bi u potpunosti, bez redukcija, riješila vodosnabdijevanje ovog dijela Mjesne zajednice Tupković, tako da ćemo nastaviti raditi na kvalitetnijem vodosnabdijevanju ovog područja. Želim se zahvaliti ovim ljudima na stripljivosti, jer je procedura, za pripremu realizacije ovog projekta, trajala duže zbog određenih tehničkih problema s kojima smo se susretali. Na kraju je bitno da smo uspjeli i da danas počinje realizacija navedenog projekta. Dakle, idemo dalje”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.