Počela izgradnja kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Oskova

U toku je izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u naselju Živinički sokolovi B, na području Mjesne

U toku je izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u naselju Živinički sokolovi B, na području Mjesne zajednice Oskova.

Finansijska vrijednost radova ovog infrastrukturnog projekta iznosi 49.817,43 KM, a navedena sredstva obezbijeđena su iz Budžeta Grada Živinice za 2020. godinu.

Cilj projekta jeste rješavanje, upajanje i umrežavanje kompletne kanalizacione mreže na ovom području kako bi se građanima obezbijedio nesmetan život na području Grada Živinice.

Izvođač radova je firma „Termovent d.o.o“ Živinice.

Pored izrade ove kanalizacione mreže pristupit će se izradi kanalizacione mreže i na području Mjesne zajednice Rudar koja se također nalazi u alarmantnoj situaciji.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istakao je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekata, te istakao da će se nastaviti sa rješavanjem problema kanalizacione mreže i u drugima Mjesnim zajednicama na cijelom području Grada Živinice.

„Na području Mjesne zajednice Oskova zaista je alarmantna situacija kada je u pitanju kanalizacija i drago mi je da smo uspjeli riješiti ovaj problem iz Budžetskih sredstava u iznosu od oko 50.000,00 KM. Imamo i određena sredstva koja smo dobili iz Kantona, te ćemo nastaviti dalje sa rješavanjem problema kanalizacione mreže. Želim se zahvaliti i Gradskim vijećnicima koji su podržali sve projekte koje smo uradili i koje radimo. To je naročito bitno s obzirom na to da smo u našem Gradu uspostavili jednu dobru sinergiju za rješavanje ključnih problema naših građana. Ovo je jedno prigradsko naselje koje će biti spojeno direktno na kolektor, te će nakon izgrađenog vertikalnog dijela kanalizacione mreže koja će biti u upotrebi omoguććiti građanima direktno spajanje. Građanima naselja Živiničkih sokolova B, na području Mjesne zajednice Oskova želim da čestitam i da se zahvalim na strpljenju i vjerovanju da će se problem kanalizacije riješiti iz Gradskog Budžeta. Također, imamo namjeru i uskoro preći u Mjesnu zajednicu Rudar koja je u alarmantnom stanju kao i ovo naselje, i planiramo riješiti, upojiti i umrežiti kompletnu kanalizacionu mrežu kako bi građanima obezbijedili nesmetan život na području Grada Živinice.„, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.