Obilježen Dan MZ Višća Gornja

Mjesna zajednica Višća Gornja svečano je obilježila dan MZ-e. Tim povodom ovu Mjesnu zajednicu posjetio je gradonačelnik Grada

Mjesna zajednica Višća Gornja svečano je obilježila dan MZ-e. Tim povodom ovu Mjesnu zajednicu posjetio je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća na spomen obilježju šehidima sa ovog područja koji su braneći svoj Grad i državu BiH dali svoje živote.

Nakon položenog cvijeća, upriličena je i svečana sjednica Savjeta MZ Višća Gornja na kojoj su uručene zahvalnice za doprinos razvoju Mjesne zajednice Višća Gornja.

Bila je ovo prilika i da se istaknu projekti realizovani u proteklom periodu na području Mjesne zajednice Višća Gornja, kao što su uređenje objekta ambulante i prostorija Mjesne zajednice, asfaltiranje platoa ispred iste, asfaltiranje dionice puta prema džamiji i mnogi drugi projekti značajni za kvalitet življenja građana u ovoj Mjesnoj zajendici.

Jedan od najznačajnih realizovanih istaknut je projekat rješavanja problema vodosnabdijevanja oko 100 domaćinstava naselja Odorovići, čija vrijednost iznosi oko 95 hiljada KM, a finansiran je najvećim dijelom iz budžeta Grada Živinice.