Gradonačelnik Began Muhić upriličio je prijem za Muhameda Numanovića

Gradonačelnik Began Muhić upriličio je prijem za Muhameda Numanovića, mladog sugrađanina, koji je ostvario zapažene rezultate na Međunarodnoj

Gradonačelnik Began Muhić upriličio je prijem za Muhameda Numanovića, mladog sugrađanina, koji je ostvario zapažene rezultate na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja je ove godine okupila oko 400 učenika iz preko 80 država iz cijelog svijeta.

Naime, naš mladi sugrađanin Muhamed Numanović je na 53. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja se održala u Japanu, u periodu 10. do 17. jula 2023. godine, osvojio bronzanu medalju.

Na navedenom takmičenju ekipa Bosne i Hercegovine je osvojila ukupno 2 bronzane medalje i jednu pohvalu.

Muhamed je učestvovao i na 7. Evropskoj olimpijadi iz fizike koja je održana u Njemačkoj, u periodu 16. do 20. juna 2023. godine, na kojoj je učestvovalo 28 evropskih i 10 gostujućih država, te oko 180 takmičara, na kojoj je također osvojio bronzanu medalju.

Ovi uspjesi su najbolji u zadnjih nekoliko godina za Bosnu i Hercegovinu.

Živinički fizičar Muhamed Numanović završio je Prvu osnovnu školu u Živinicama kao učenik genaracije, a trenutno je učenik  Richmond Park Međunarodne škole Tuzla.

Gradonačelnik Began Muhić je izrazio svoje zadovoljstvo i ponos zbog našeg mladog sugrađanina,   čestitao mu je na potignutim rezultatima i poželio puno sreće i uspjeha u daljem školovanju i na narednim takmičenjima, te istakao da će podršku Grada Živinice uvijek imati.  

Na prijemu kod gradonačelnika Begana Muhića bio je prisutan i direktor  Richmond Park Međunarodne škole Tuzla Sadmir Delić koji je ovom prilikom također izrazio svoje svoje zadovoljstvo zbog Muhamedovog uspjeha, te istakao da Muhamed pored fizike pokazuje izrazito dobre rezultate i u drugim oblastima svog školovanja.