Završena izgradnja parkinga kod Gradske dvorane u Živinicama

Proteklih dana završena je izgradnja parking prostora i izlaza sa priključkom na magistralnu cestu M-18 kod Gradske dvorane

Proteklih dana završena je izgradnja parking prostora i izlaza sa priključkom na magistralnu cestu M-18 kod Gradske dvorane u Živinicama.

Realizacija ovog infrastrukturnog projekta omogućit će nesmetan dolazak ali i izlazak iz ovog dijela gradske zone u Živinicama na magistralni put.

Finansijska vrijednost navedenog projekta je 49.950,81 KM, a sredstva su osigurana iz Budžeta Grada Živinice.

Cilj projekta izgradnje parkinga, ulaza i izlaza u gradsku zonu, kružnog toka, kao i svih drugi infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Gradu Živinice, a tiču saobraćajne komunikacije, jeste smanjenje saobraćajnih gužvi u Gradu Živinice čime će poboljšati kvalitet življenja građana u Gradu Živinice.

Izvođač pomenutih radova izgradnje parkinga kod Gradske dvorane bila je živinička firma ”Se- Sarajka”.

Pored izgradnje ovog parking prostora kod gradske dvorane, uskoro će početi i izgradnja parkinga kod Srednjoškolskog centra u Živinicama.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istako je zadovoljstvo zbog izgradnje ovog parking, te je istakao njegovu važnost za građane Grada Živinice.

“Sa velikim zadovoljstvom mogu kazati da smo u gradskoj zoni Grada Živinice uspjeli okončati dugogodišnju agoniju kada su u pitanju parking prostori. Želim napomenuti da planiramo uraditi tri parkinga u Gradu Živinice kako bi omogućili dovoljan broj parking mjesta za naše građane prilikom dolaska u Grad. Cilj je da smanjimo sadašnje saobraćajne gužve u našem Gradu, čime će poboljšati kvalitet življenja naših građana. Apelujem na građane da koriste sve sobraćajne komunikacije koje su izgrađne kako ne bismo stvarali gužvu u našem Gradu”, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.