Završena izgradnja još jedne gradske ulice u Živinicama

U okviru realizacije infrastrukturnih projekata na području Grada Živinice aktivno se radi na povezivanju ulica gradske zone u

U okviru realizacije infrastrukturnih projekata na području Grada Živinice aktivno se radi na povezivanju ulica gradske zone u jednu funkcionalnu cjelinu. U okviru tog nastojanja završena je izgradnja i asfaltiranje još jedne gradske ulice kod Bosansko kulturnog centra i Gradske dvorane u Živinicama.

Cilj ovakvih projekata jeste omogućavanje bolje funkcionalnosti za građane, te spajanje ulica sa izlazima na magistralni put kako bi došlo do rasterećenja u gradskoj zoni Grada Živinice.

Izvođač pomenutih radova je firma d.o.o „S.E.- SARAJKA“ Živinice.

Načelnik Samir Kamenjaković je istakao zadovoljstvo jer se dosta gradskih ulica već uspjelo relaksirati, te da im je cilj napraviti funkcionalniju i efektivniju putnu komunikaciju u gradskoj zoni Grada Živinice. Dodao je da ga posebno raduje to što će građani jako puno dobiti sa ovom ulicom, te da će se i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom ovakavih projekata.

„Nastavljamo sa uređenjem Gradske zone i osim što nam je cilj napraviti ljepši Grad, želimo napraviti i funkcionalniji Grad. Ovom ulicom koja prolazi i izlazi direktno na magistralni put građani će dobiti bolji i kvalitetniji promet u gradskoj zoni. Cilj nam je da izlaze koje smo dobili od Federalne direkcije cesta, a koje smo izgradili, da spajamo na sve ulice kako bi napravili što bolju funkcionalnost za nađe građane. Nastavit ćemo dalje raditi i na ovakav način mislim da možemo u potpunosti rasteretiti gradsku zonu našeg Grada. Izlaz ove ulice u potpunosti otvara dio prema parkingu koji smo napravili kod Gradske dvorani, tako da će građani i sa te strane moći dolaziti i parkirati se“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.