Uručena priznanja za deset nauspješnijih kompanija Grada Živinice za 2022.godinu

Grad Živinice svakodnevno bilježi izvanredne rezultate u razvojnom segmentu posebno kada je u pitanju privredni rast i razvoj. 

Grad Živinice svakodnevno bilježi izvanredne rezultate u razvojnom segmentu posebno kada je u pitanju privredni rast i razvoj. 

Tim povodom pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Begana Muhića, a u prisustvu ministra trgovine, turizma i saobraćaja TK-a Denisa Bećirovića i mnogobrojnih privrednika Grada Živinice održan je i događaj “Gradonačelnik sa poslodavcima” na kojem su sumirani rezultati te kroz sadržajnu analizu i prezentaciju profila privrede Grada Živinice za 2022.godinu od strane profesora Bahrije Umihanića rangirano je prvih dvadeset kompanija po osnovu prihoda od prodaje za 2022.godinu, a na osnovu dostupne statistike i parametara odabrano je deset najuspješnijih kompanija Grada Živinice za 2022.godinu.

Gradonačelnik Began Muhić i predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić uručili su i posebna priznanja za deset najuspješnijih kompanija Grada Živinice za 2022.godinu, kao i posebna priznanja za DISK d.o.o. Živinice, AFT BOSNIA d.o.o. Živinice, TERMOGLAS d.o.o. Živinice kao kompanije sa najvećom stopom rasta u 2022.godini.

Događaj “Gradonačelnik sa poslodavcima” je prilika da se na jednom mjestu sumiraju svi godišnji privredni statistički podaci i parametri, a prije svega izuzetno je značajno da se ostavi prostor i pruži prilika da se kroz formu ovakvih događaja okupe akteri koji su zaslužni za izuzetan privredni doprinos i zajedno sa gradskom administracijom na čelu sa Gradonačelnikom Muhićem kreira sredina privrednika i poduzetnika koji će se u dogledno vrijeme pozicionirati kao vodeći na području Bosne i Hercegovine, istakla je pomoćnica Gradonačelnika za lokalni ekonomski razvoj i privredu Indira Džeko.

Prema riječima Gradonačelnika Begana Muhića 2022.godina je bila izuzetno značajna po svim pokazateljima, a prije svega po činjenici da je ukupna dobit privrede Grada Živinice tokom 2022.godine prešla jednu milijardu KM.
Grad Živinice je poduzetnički novum privrede Bosne i Hercegovine koji je u samo deset godina imao povećanje izvoza za 286,3 miliona, odnosno izvoz za 2022.godinu iznosio je 324,8 miliona u odnosu na 38,5 miliona tokom 2013.godine.

Takva vrsta statistike i naših utisaka sa terene ohrabruje nas da pravimo još čvršće veze sa našim privrednicima i da kao gradska administracija unapređujemo svoje usluge kao jedan od najvažnijih strateških partnera živiničkim privrednicima, istaknuo je Gradonačelnik Muhić.

RANG KOMPANIJA PO OSNOVU PRIHODA OD PRODAJE (2022)

RANG DESET NAJUSPJEŠNIJIH KOMPANIJA (2022)