Ulična trka pod nazivom “Živinice za 10”

U okviru manifestacije “Dani dijaspore – Ljeto u Živinicama” održat će se prva po redu ulična trka u

U okviru manifestacije “Dani dijaspore – Ljeto u Živinicama” održat će se prva po redu ulična trka u dužini od 10 kilometara pod nazivom “Živinice za 10”.

Trka će startati ispred zgrade Gradske uprave Živinice u subotu 31.07.2021. godine sa početkom u 18 sati.

Riječ je o jednoj utrci koja nije standardna ulična trka. Iako će se veći dio trčati cestovno, gradskim ulicama, jedan dio trke u dužini od četiri kilometra prolazit će kroz samo središte Sprečkog polja. Radi se o ravničarskom dijelu, rustičnog i živopisnog pejzaža, opasanog gustom šumom i prostranim poljima, što će se svakako dopasti i trkačima kojima praktikuju trail i cross trčanje.

Završna tri kilometra idu glavnom ulicom grada, i završavaju se ispred zgrade Gradske uprave Živinice gdje će sve trkače dočekati gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković i uručiti im zasluženu finišersku medalju.

Pored utrke, isti dan će se odvijati i biciklistički događaj koji ima za cilj promovisati agroturističku ponudu Grada Živinice kroz formu cikloturizma.

Svi učesnici će dobiti oficijalnu majicu utrke, kao i finišerske medalje ili zahvalnice. Također, za sve učesnike će biti obezbjeđena i okrepa (sendviči, sokovi, voće).

Za one najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji obezbjeđene su i novčane nagrade.

Događaj je bez kotizacije.

Pokrovitelj događaja su Grad Živinice i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u okviru granta podrške jedinicama lokalne samouprave za provedbu Politike o saradnji sa iseljeništvom, kroz projekat „Dani dijaspore- ljeto u Živinicama“.

Prijave na trku traju do 28.07.2021.godine na linku ispod
LINK

Pozivamo sve naše trkače i trkačice iz Bosne i Hercegovine, regije, i dijaspore da dođu u Živinice 31.07. i učine “Živinice za 10”.