U okviru manifestacije Dani diajspore organizovana posjeta Planinarskom društvu Drenik

U okviru manifestacije Dani dijaspore načelnik Samir Kamenjaković je organizirao posjetu Planinarskom društvu “Drenik” Živinice. Planinarski dom “Drenik”

U okviru manifestacije Dani dijaspore načelnik Samir Kamenjaković je organizirao posjetu Planinarskom društvu “Drenik” Živinice.

Planinarski dom “Drenik” se nalazi na Njivicama, vazdušna banja podno Konjuha koja je jedna od posebnih turističkih lokacija kojom raspolaže Općina Živinice. Cilj posjete je bio promovirati turistički potencijal naše Općine.

Domaćini ovog druženja su bili članovi navedenog planinarskog društva, koji su toplim čajem dočekali sve one koji su odlučili da svoje poslijepodne provedu u planinskom kutku daleko od gradske buke. Nakon uživanja u toplim napitcima na čistom planinskom zraku, gosti su u restoranu PD Drenik degustirali vrhunski grah.

Gosti koji su kroz ovu posjetu posjetili PD Drenik su kako građani Živinica koji žive tu, tako i živiničani koji već odavno žive u dijaspori. Dakle, svi koji vole prirodu i u potrzi su za opuštajućim mjestom Općina Živinice im ima šta ponuditi.

“Za treći dan obilježavanja Dana dijaspore planirali smo sportske aktivnosti, program za mlade i posjeta prirodi. Posjetom Planinarskom društvu “Drenik” želimo da pokažemo da Općina Živinice ima potencijala. Drenik je mjesto opuštanja za sva četiri godišnja doba, koji može mnogo toga ponuditi. Želimo pokazati kako našim sugrađanima u Živinicama, tako i onima koji su otišli iz Živinica da imamo ono najljepše što se može ponuditi kroz turizam, a to je priroda. Da bi zaštitili ono što imamo autohtono kada je u pitanju životinjski i biljni svijet, mi smo sa CISP-om i Vladom Italije potpisali ugovor da se na ovom području uradi Biodiverzitet. To će u Strategiji razvoja turizma Općine Živinice biti jedna od najvažnijih destinacija. U narednim godinama imat ćemo zaokruženu priču kada je riječ o turističkoj ponudi, a priroda će biti glavni input. Zbog toga sam želio pokazati da je Općina Živinice zaista kompletna u svakom pogledu. Posebno sam želio da naši sugrađani koji žive u dijaspori vide sve ljepote kojima raspolaže naša Općina”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.