Posjeta Streljačkom sportskom klubu Konjuh u Danima dijaspore

Streljački sportski klub “Konjuh” Živnice je u cilju obilježavanja Dana dijaspore, upriličio događaj Otvorena vrata. Tim povodom je

Streljački sportski klub “Konjuh” Živnice je u cilju obilježavanja Dana dijaspore, upriličio događaj Otvorena vrata. Tim povodom je načelnik Samir Kamenjaković, zajedno sa svojim saradnicima posjetio i obišao streljanu navedenog kluba.

Streljački klub je otvorio svoja vrata i tom prilikom ugostio sve zainteresovane za streljaštvo.

U okviru događaja Otvorena vrata svim posjetiocima je omogućeno da ispitaju svoje mogućnosti i umijeće pogađanja nepokretnih meta. Dakle, svi koji su željeli su se uz stručnu pomoć oprobali u gađanju.

Na taj način posjetioci navedenog događaja su imali priliku da saznaju šta podrazumijeva profesionalno streljaštvo.

U posjeti SSK Konjuh su bili i naši građani iz dijaspore, koji svaku svoju posjetu domovini i gradu iskoriste da posjete ovaj klub.

Prisutnima se obratio instruktor za obuku Bećir Džinić, koji je kroz svoj govor napravio osvrt na rezultate postignute u ovoj godini. S obzirom na uspješnu saradnju Instruktor se zahvalio načelniku Samiru Kamenjakoviću na podršci koju im je pružio, te je istakao da su zahvaljujući toj podršci uspješno dočekali kraj sezone.

Prema riječima Općinskog načelnika Općina Živinice posebnu pažnju posvećuje sportu. S obzirom na to podrška svim sportskim klubovima koji djeluju na području Općine je zagarantovana, jer oni stavljaju fokus na omladinu. Dakle, osnovnu zadaću koju su sebi zadali jeste skloniti omladinu sa ulice. Dodao je, da će SSK “Konjuh” i dalje imati njegovu podršku, te da će pokušati obezbijediti sredstva koja su im potrebna za kupovinu savremenije opreme.