Renovirane prostorije porezne ispostave Grada Živinice

Gradonačelnik Samir Kamenjaković sa predstavnicima Porezne uprave Federacije BiH prisustvovao je svečanom otvaranju renoviranih prostorija Porezne ispostave Grada

Gradonačelnik Samir Kamenjaković sa predstavnicima Porezne uprave Federacije BiH prisustvovao je svečanom otvaranju renoviranih prostorija Porezne ispostave Grada Živinice.

Na pomenutom objektu izvršena je kompletna rekonstrukcija i adaptacija prostora koji raspolaže sa 276 kvadrata i 42 kvadrata zajedničkog prostora koji Porezna ispostava Živinice koristi sa finansijsko-informatičkom agencijom.

Prema riječima v.d. direktora Porezne uprave FBiH Šerifa Isovića ukupna vrijednost renoviranog prostora iznosi oko 227 hiljada KM, a kako je kazao Isović, finansiranje ovih radova izvršila je Porezna uprava na osnovu sredstava budžeta Federacije BiH za 2019. godinu, u saradnji sa Gradom Živinice.

Obzirom da je Grad Živinice u posljednje tri godine imao privredni skok, drugi je po privredi u TK-a, sasvim je bilo očekivano da se Porezna uprava odluči na renoviranje ovako jednog bitnog objekta u Gradu Živinice.

“Zaista mi je zadovoljsto da imamo dobro uređenu poreznu ispostavu u Gradu Živinice. Ono što me posebno raduje, jeste to da imamo jedan savremeniji pristup rada porezne ispostave u Gradu Živinice. Također, rekonstrukcija ovog objekta pomoći će kako privrednim subjektima, tako i našim građanima. Obzirom da smo u ove tri godine imali privredni skok, drugi smo po privredi u TK-a, sasvim je bilo očekivano da se Porezna uprava odluči na renoviranje ovako jednog bitnog objekta u Gradu Živinice. Porezna ispostava i uprava Federacije BiH ima jako važan i bitan faktor, kada je pitanju punjenje budžeta Grada Živinice. Ovom prilikom želim da se zahvalim Poreznoj upravi, jer mi indirektne poreze imamo u potpunosti naplaćene i prihodovno vraćene u budžet Grada Živinice. Ovo je jako bitno za ambijent izgradnje kako privrede, tako i društvenog ambijenta. Također želim istaći da smo mi ispred Uprave Grada Živinice dijelom direktno učestvovali kada je u pitanju renoviranje ovog objekta. Danas me zaista posebno raduje da je ovaj objekat u potpunosti funkcionalan, te smatram da će građani Živinica imati jako dobar i savremen servis koji će moći odgovoriti na sva njihova pitanja”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.
Također, rukovodilac kantonalnog poreznog ureda Tuzla Rešad Nurić iskazao je zahvalnost lokalnoj zajednici koja je dala svoj doprinos u adaptaciji ovog objekta, te kako navodi, vjeruje da je ovo samo početak značajnih projekata koji bi se trebali realizovati.