Gradonačelnik Began Muhić održao sastanak sa predstavnikom Razvojne banke FBiH

Gradonačelnik Began Muhić održao je radni sastanak sa predstavnikom Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine Semirom Fejzićem i

Gradonačelnik Began Muhić održao je radni sastanak sa predstavnikom Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine Semirom Fejzićem i poljoprivrednicima sa područja Grada Živinice.

Razgovarano je o potencijalnom finansiranju značajnih razvojnih projekata u Gradu Živinice, a poseban naglasak stavljen je na unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje u Živinicama kroz izuzetno povoljne kreditne linije i grant sredstva.

Naime, Razvojna banka FBiH je formirala Kreditnu liniju za dugoročno finansiranje poljoprivredne proizvodnje uz grant sredstva Ministarstva, koja se realiziraju na principu – 35 posto grant sredstva Ministarstva, 15 posto vlastita sredstva korisnika i 50 posto kreditna sredstva Razvojne banke FBiH.

Kako Razvojna banka FBiH poklanja veliku pažnju podršci, poticaju i razvoju poljoprivredi razgovarano je o realizaciji projekta podrške sektorima poljoprivrede, s ciljem stimuliranja, odžavanja i povećanja poljoprivredne proizvodnje.

Kreditna sredstva Razvojne banke FBiH su izuzetno povoljna za krajnje korisnike, uz mogućnost odobrenja grace perioda i dobijanje grant sredstava što je vrlo važno za razvojne projekte  osavremenjavanja i širenja proizvodnje.