Čestitka povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Began Muhić uputio je čestitku sljedećeg sadržaja: “Svim

U povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Began Muhić uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

“Svim građanima Grada Živinice i Bosne i Hercegovine, kao i našim sugrađanima koji žive diljem svijeta, upućujem najiskrenije čestitke povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Na današnji dan, prije 32. godine, građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti odlučno su izabrali svoju državu kao nezavisnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu jednakih prava svih naroda i građana koji u njoj žive.

Bio je to jedan od najvažnijih trenutaka u historiji Bosne i Hercegovine.

Odmah nakon toga istom odlučnošću kojom smo izabrali nezavisnot Bosne i Hercegovine morali smo se i boriti za nju.

Zato, na današnji dan moramo odati poštovanje našim najhrabrijim građanima koji su svojim životom branili nezavisnost Bosne i Hercegovine u kojoj mi danas živimo.

Naša je obaveza da zajedno stvaramo bolje uslove za život svih građana u Bosni i Hercegovini, kako bi generacije koje dolaze mogle živjeti život dostojan čovjeka u svojoj državi.

U ime mojih saradnika i u svoje lično ime, još jednom, svim građanima Grada Živinice, Bosne i Hercegovine i našim sugrađanima koji žive diljem svijeta, upućujem najiskrenije čestitke povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.” 

Gradonačelnik 

dr.sc. Began Muhić