Upriličen prijem za mlade fudbalere Škole fudbala “Mladost Suha”

Gradonačelnik Samir Kamenjaković upriličio je prijem za mlade fudbalere Škole fudbala “Mladost Suha” i njihovog trenera Muhameda Kamberovića.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković upriličio je prijem za mlade fudbalere Škole fudbala “Mladost Suha” i njihovog trenera Muhameda Kamberovića.

Da svako sportsko okupljanje i udruživanje ima podršku lokalne zajednice je ono što je Gradonačelnik prijemom mladim fudbalerima želio pokazati.

ŠF “Mladost Suha” na području Grada Živinice djeluje već godinu i po dana, a broji oko 50 polaznika. Osigurati budućnost klubu, te pružiti mogućnost druženja i razvijanja sportskog duha kod djece kako bi se kroz trening i timsku igru usmjerili na put zdravog razvoja od malih nogu su težnje vodećih ŠF “Mladost Suha”.

Trener Muhamed Kamberović je ovom prilikom kazao da je cilj njihovog dolaska upoznati Gradonačelnika s njihovim radom, ciljevima i planovima, te ostvarivanje saradnje sa Gradskom upravom Živinica.

Praksa administracije Grada Živinice na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem, je na svaki potreban način podržati sport te druge društvene aktivnosti koje doprinose razvoju naše lokalne zajednice. S tim u vezi gradonačelnik Kamenjaković je tokom prijema mladim fudbalerima posebno naglasio da se na pomoć lokalne zajednice uvijek mogu osloniti.

Zadovoljstvo ugodnim druženjem je iskazano sa obje strane, a sljedeće zajedničko druženje je dogovoreno na terenu ŠF “Mladost Suha”.