Upriličen prijem povodom katoličkog Božića

Povodom katoličkog praznika Božića, načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković i presjedavajući Općinskog vijeća Nail Jusić upriličili su prijem

Povodom katoličkog praznika Božića, načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković i presjedavajući Općinskog vijeća Nail Jusić upriličili su prijem za građane Živinica katoličke vjeroispovijesti.

Prijemu su prisustvovali župnik vlč. Bono Tomić županije Sv. Ivana Krstitelja i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin efendija Karić, te mnogobrojni građani katoličke vjerosipovijesti.

Ovom prilikom za sve prisutne pripremljen je prigodan ručak, koji je uz međusobni razgovor pokazatelj kako na pravi način svi zajedno trebamo da slavimo pozitivne stvari u našem društvu.

Božićni prijem je jedna od praksi kojom se već tradicionalno čestita ovaj blagdan svima onima koji slave.

Općina Živinice nastoji svake godine upriličiti blagdanske prijeme za sve tri konfesije koje egzistiraju na području Općine, te na taj način promovira kulturu dijaloga i suživota. Dakle, samo zdravi međuljudski odnosi mogu graditi zdravo društvo i zdravu zajednicu.

“Tradicionalno na području Općine Živinice proslavljamo blagdane svih naših sugrađana bez obzira kojoj konfesiji pripadali. Multikulturalnost i multietičnosti je zapravo nešto najljepše što Živinice i država Bosna i Hercegovina imaju. Mi imamo prednost i priliku da slavimo sve blagdane. Božić je obiteljski blgadan. Blagdan topline sa porukom ljubavi. To je ono što svi zajedno trebamo osjetiti i proživljavati. Slavimo svi zajedno i šaljemo jednu jasnu sliku multietičnosti. Ova je praksa koja budućim generacijama treba biti primjer na koji način trebaju raditi i graditi bolju državu Bosnu i Hercegovinu”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.

“Svaki blagdan nosi ono što je u suštini zajedničko za sve nas bez obzira o kojoj se konfesiji radi. Dakle, svi blagdani imaju jednu zajedničku poruku, koja je univerzalna, a to je ljubav. Ljubav, ljubav i samo ljubav. Ona nema alternative”, rekao je zamjenik presjedavajućeg Općinskog vijeća Živinice, Mladen Mišić.